Wie is Basil?

De Kamper poprockformatie Basil bestaat uit zes muzikanten die muziek brengen die af is: puntige popliedjes met kop en staart, meerstemmige vocalen en variatie. De band wordt aangevoerd door zanger/gitarist/componist Harald van der Haar. De muziekstijl van Basil valt het beste te typeren als  ‘Westcoastrock’, een  mengeling  van diverse inspiratiebronnen  zoals Del Amitri, Status Quo, Tom Petty en The Eagles. Het geheel vormt samen toch weer een heel eigen sound: Basil.

Basil timmert inmiddels al heel wat jaartjes aan de weg. De blauwdruk voor Basil werd al lang geleden gelegd, toen Harald en drummer Wybrand Langhout elkaar ontmoetten tijdens een jamsessie. Beiden hadden hun sporen in het muzikantenbestaan al ruimschoots verdiend: Wybrand tourde met zijn band Hanzasport langs verschillende podia in de regio en maakte enkele demo’s. Harald maakte intussen faam met True Faces en daarvoor Playin’it Cool.

In 2006 bracht de band haar debuutalbum ‘Haunting Eyes’ uit, opgenomen in Longwood Sound & Studio te Kampen. Op deze cd is goed te horen waar Basil voor staat: pakkende songteksten, meerstemmige refreintjes en een ideale afwisseling tussen rock & roll en rustige pop. De cd-presentatie in de Stadsgehoorzaal Kampen werd enthousiast ontvangen door publiek en kreeg lokale media-aandacht. Sindsdien heeft Basil verschillende malen opgetreden in lokale kroegen en op poppodia.

Met drie nieuwe muzikanten in de band (Titia Dijkstra op zang, Jack Gieles op bas en Arne Hup op keyboard) wil de band anno 2012 met hernieuwde kracht én een nieuwe cd de bühne op om het hart van iedere luisteraar te veroveren.

Basil is:

 • Harald van der Haar          zang/gitaar/mondharmonica
 • Jochem van Leeuwen        gitaar/zang
 • Titia van der Haar             zang
 • Jack Gieles                       basgitaar
 • Wybrand Langhout            drums/percussie
 • Arne Hup                          toetsen

Meest recente berichten

 1. Basil live @ x-ray Geef een reactie
 2. Basil@ukien, kampen Geef een reactie
 3. Basil@Genemuiden Geef een reactie
 4. Basil@recordstore day 2015 Geef een reactie
 5. Basil@Netl 29-11-2014 Geef een reactie
 6. Basil@bandavond 28 mei 2014 Geef een reactie
 7. Have you heard it on the Radio Geef een reactie
 8. Basil opname Coming Home 1 reactie
 9. Basil @ Kadefeesten Kampen! Geef een reactie